Decathlon geeft geld voor gebruikt sportmateriaal

'Omgekeerde tweedehandsmarkt’ in zeven Decathlon-winkels in Oost- en West-Vlaanderen

Zeven Decathlon-winkels in Oost- en West-Vlaanderen organiseren komende zaterdag een omgekeerde tweedehandsmarkt. De bedoeling van de sportwinkels is om vooral oude sportartikelen en -kleding te kopen in plaats van te verkopen. Met deze ‘Second Life’-actie wil Decathlon klanten de kans geven om nog iets te verdienen aan sportgerief dat ze zelf niet meer gebruiken.

Inruilen kan voortaan in alle 33 winkels ook voor geld

Klanten kunnen hun tweedehands sportartikelen naar de zeven deelnemende Decathlon-winkels brengen en krijgen in ruil daarvoor een voucher of geld, afhankelijk van hun voorkeur. Alle 33 Decathlon-winkels in België bieden sinds kort de mogelijkheid tot cash back, wat het voor klanten nog aantrekkelijker maakt om hun sportuitrusting een tweede leven te geven. Vier dagen nadat Decathlon je spullen heeft overgenomen, staat het geld op je rekening.

“Het feit dat mensen voor de ingeruilde producten nu ook geld teruggestort krijgen, doet hen ook duurdere producten binnenbrengen.” ​
Sophie Valcke, national second life leader

Artikelen van alle merken welkom

In principe kunnen alle sportartikelen en -kleding worden ingeleverd van alle merken. Het artikel moet in behoorlijke staat zijn en mag geen hygiënische of veiligheidsrisico’s inhouden – denk aan ondergoed of fietshelmen.

Dubbel zoveel producten verkocht aan Decathlon

Het concept van de tweedehandsmarkt slaat duidelijk aan. Dat blijkt uit de cijfers van de ‘Second Life’-actie op 22 maart, waaraan zeven Decathlon-winkels uit Limburg en Antwerpen deelnamen.

“Tegenover dezelfde periode vorig jaar is de totale omzet van buy back-producten in de 7 winkels die in maart aan de actie hebben deelgenomen meer dan verdubbeld. Fietsen – zowel voor volwassenen als voor kinderen – worden het vaakst aan ons verkocht, kort gevolgd door kampeergerief en wintersport.” ​
Sophie Valcke, national second life leader

Leeg je zolder of garage en tel je winst

Uit een eerdere rondvraag van onderzoeksbureau Indiville bij 1.000 Belgen blijkt dat een gemiddeld Belgisch gezin naar schatting 160 euro aan sportmateriaal en kledij heeft liggen waar niks mee gebeurt.

Wie wil nagaan welk bedrag bij hem of haar thuis niks ligt te doen, kan terecht op de online schattingstool van Decathlon op https://www.decathlon.be/nl/buyback-form. Alle aangeboden materiaal wordt eerst gecontroleerd in de winkel, maar zo heb je wel al een idee van de mogelijke waarde.

Met deze tweedehandsmarkt benadrukt Decathlon zijn engagement voor duurzaamheid en toegankelijkheid in de sportwereld.

Vragen? Zin om langs te komen?

Journalisten en geïnteresseerden zijn van harte welkom om het event te bezoeken en verslag uit te brengen over dit circulaire initiatief. U bent niet alleen welkom de dag zelf, maar uiteraard leent deze info zich ook tot een consumentvriendelijk aankondigend stuk.

Indien u graag een expert ter zake of de lokale winkelverantwoordelijke wil spreken, kunt u contact opnemen met bram.vanhemelryck@bepublicgroup.be of bellen naar 0476 56 01 92.

Wanneer?

Zaterdag 12 april, tijdens de openingsuren

Deelnemende winkels?

 

 

Share

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Decathlon

Decathlon is een wereldwijd multi-specialist sportmerk met een aanbod voor beginners tot topatleten. Het is een innovatieve fabrikant van sportartikelen voor alle disciplines. Met meer dan 100.000 teamleden en 1.700 winkels wereldwijd werken Decathlon en hun teams al sinds 1976 aan de verwezenlijking van een voortdurende ambitie: mensen in beweging brengen door de wonderen van sport, om hen te helpen gezonder en gelukkiger te zijn in een duurzame toekomst.
Van onderzoek, ontwerp, productie, verkoop tot recyclage: Decathlon controleert de volledige levenscyclus van zijn producten. De sportwinkelketen kiest voor een circulaire economie waarbij ze maximaal inzet op ecodesign, herstel, hergebruik en recyclage van de sportartikelen. Decathlon heeft winkels in 60 landen en is sinds 1997 actief in België. Decathlon België telt momenteel 33 vestigingen, een logistiek centrum in Willebroek en stelt bijna 2.800 medewerkers tewerk.

Neem contact op met

Jules Bordetlaan 1 1140 Brussel

decathlon.be